• Početna>
  • Vesti>

Nove dojave o bombama u školama u Prištini, Nišu i Beogradu

Foto: Kallxo

Škola „Dževdet Doda“ u Prištini, niška gimnazija „Bora Stanković“ i Visoka škola elektrotehnike i računarstva u Beogradu dobile su danas dojave o postavljenim bombama.

Nakon jučerašnje dojave o navodno postavljenoj bombi u Rektoratu u Pršitini, koja se ispostavila kao lažna, iz policije su potvrdili za Kallxo da je danas pretnja bombom stigla i na e-mail adresu škole „Dževdet Doda“ u ovom gradu.

Policija je evakuisala učenike i školsko osoblje i obezbedila  školu, a policijski specijalisti sprovode istragu.

Na licu mesta nalazilo se i vozilo Hitne pomoći.

Kosovska policija je u međuvremenu potvrdila da je dojava o postavljenoj bombi bila lažna.

Policija je napustila prostorije škole nakon što nije pronađena nijedna eksplozivna naprava, prenela je prištinska Koha.

Skoro u isto vreme beogradski mediji izveštavaju da je gimnazija „Bora Stanković“ u Nišu jutros oko 9.30 časova primila telefonsku prijavu o postavljenoj bombi.

Kontradiverzoni pregled ove škole trajao je dva sata i ništa nije pronađeno, preneo je RTS.

Dojavu o bombi dobila je i Visoka škola elektrotehnike i računarstva koja se nalazi u ulici Vojvode Stepe u Beogradu. Kako se navodi na sajtu ove škole, nastava je otkazana.

Danas je ujedno prijavljeno da je eksplozivna naprava navodno postavljena i u Gradskoj bolnici na Zvezdari.

Prema snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama, navodno je u toku evakuacija.

Kako je iz MUP rečeno za Nova.rs, dojave o bombama su stigle na adrese KBC Zvezdara, ali i nekoliko škola u Beogradu. Radi se o Visokoj-elektrotehničkoj školi na Voždovcu, PTT na Paliluli i Medicinskoj na Zvezdari, piše ovaj medij.

Comments

Pročitaj još