• Početna>
  • Vesti>

Priština: Kosovska Vlada odobrila inicijativu, zvaničnici daju punu podršku zahtevu za članstvo u SE

Foto: Tanjug

Šef kabineta ministarke spoljnih poslova privremenih institucija u Prištini Šar Jakupi objavio je na svom Tviter nalogu da je ministarka Donika Gervala lično podnela zahtev za članstvo u Savetu Evrope. Prethodno je vlada na elektronskoj sednici danas načelno odobrila inicijativu za podnošenje prijave u toj međunarodnoj organizaciji.

Predsednik Skupštine u Prištini Gljauk Konjufca izjavio je nakon podnošenja inicijative za članstvo u Savetu Evrope da čine sve što je moguće da obezbede podršku. Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani izjavila je da je Priština obezbedila podršku Litvanije za članstvo u SE.

Donika Gervala: Formalni deo apliciranja za članstvo u Savet Evrope je završen

U video poruci, ministarka inostranih poslova i dijaspore je navela da je povodom podnošenja yahteva ya članstvo u savetu Evrope imala sastanak sa zamenikom generalnog sekretara te organizacije.

Gervala  je istakla da se danas otvara novo poglavlje za Kosovo koje je “najdemokratskija i proevropska zemlja u regionu” , zbog čega zaslužuje, kako navodi, da bude članica Saveta Evrope.

Ministarka Gervala je rekla  da se članstvom Kosova u Savet Evrope jačaju prava građana Kosova.

Comments

Pročitaj još