• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Ukidaju u potpunosti međunarodni pravni poredak, mi ćemo imati odgovor i snažno ćemo znati štititi svoju zemlju

Foto: facebook Aleksandar Vučić

Predsednik srbije Aleksandar Vučić je večeras u Briselu nakon tradicionalne večere koju je organizovao Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, Žozep Borelj, za lidere Zapadnog Balkana, dao izjavu za novinare. 

On je ukazao da će sutra ili prekosutra održati sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost, ali da će prvo sačekati da li će Priština uraditi to što je najavila u vezi sa podnošenjem zahteva za SE sutra.

„Ako to urade onda je jasno ne postoje Briselski, Vašingtonski sporazum, ni reozolucija Saveta bezbednosti UN 1244. Ukidaju u potpunosti međunarodni pravni poredak. Biće interesantno da vidimo ko će sve od onih koji se zaklinju u poštovanje međunarodnog prava to podržati. Mi ćemo imati odgovor i snažno ćemo znati štititi svoju zemlju“, rekao je predsednik Srbije.

Na pitanje da prokomentariše izjave da zemlje koje nisu podržale sankcije neće moći prisustvovati sastancima EU, rekao da su oni moćni i jaki, a mi slabi i oni mogu da rade šta žele.

Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Kraljevini Belgiji i tom prilikom se u Briselu sastao i sa komesarom Evropske unije za proširenje i susedsku politiku Oliverom Varheljijem.

Na večeri u Briselu su danas , pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednik Crne Gore Milo Ðukanović i premijeri Albanije i Severene Makedonije, Edi Rama i Dimitar Kovačevski.

BiH predstavlja srpski član Predsedništva Milorad Dodik, a privremne institucuje u Prištini ministarka spoljnih poslova Donika Gervala.

Comments

Pročitaj još