• Početna>
  • Vesti>

Žiofre na”Festivalu Evrope” u Novom Sadu: Ostajemo najbolji partneri Srbije

Foto: Tanjug

Povodom proslave Dana Evrope, sinoć je u Novom Sadu održan je “Festival Evrope”. Na razne zanimljive načine na punktovima oko Trga slobode predstavljene su države članice EU.

Najmlađi su uživali u dečjem kutku, malo stariji rešavali su kviz o EU, a neki su igrali i basket sa poznatim košarkašima. Prikazan je i mural mladih evropskih umetnika iz pet zemalja.

Program su otvorili šef delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre, gradonačelnik Vučević, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Žiofre: Ostajemo najbolji partneri Srbije

Prijem povodom Dana Evrope priredili su ambasador EU u Srbiji Emanuel Žiofre i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Žiofre je pohvalio napredak Srbije na putu na Evropskoj uniji i sprovedene reforme, te izrazio nadu da će Srbija u potpunosti uskladiti i spoljnu politiku sa EU.

“Ostajemo najbolji partner Srbije u ekonomskom i svakom drugom pogledu o čemu svedoči veliki broj investitora, nivo ekonomske razmene i projekata koji donose nova radna mesta. Pomažemo razvoju novih kompanija, naučnih projekata, podržavamo poljoprivrednike kroz IPARD programe, gradimo infrastrukturu zajedno, čuvamo životnu sredinu i obezbedićemo Srbiji energetsku nezavisnost konekcijom sa Bugarskom”, istakao je Žiofre.

Naveo je i da ne treba da se zaboravi i solidarnost sa hiljadama izbeglica, kojima su u Srbiji pomogli da izgrade domove i započnu novi život.

“To su samo neki od primera da Srbija i EU rade zajedno kako bi konkretno pomogli građanima. Ovo je vreme da budemo zajedno kako bismo obezbedili prosperitet”, poručio je Žiofre.

Comments

Pročitaj još