• Početna>
  • Vesti>

KFOR sa predstavnicima lokalne zajednice u Klini o tehničkim rešenjima za spas infrastrukture iz 80-ih

Juče je u kampu “Villaggio Italia” održan sastanak u potrazi za tehničkim rešenjima za spas infrastrukture iz 80-ih godina, saopštio je Italijanski kontigent KFOR-a.

Tokom sastanka inženjer odeljenja za upravljanje infrastrukturom (IMC) Regionalne komande Zapad, analizirao je strukturne probleme u vezi sa mostom koji povezuje Peć sa Klinom, a posebno dve zajednice na ovom području. Sastanku su prisustvovali predsednik opštine Klina Zenun Elezaj ispred albanske i Silvija Rašković ispred srpske zajednice kao i pukovnik Marko Jevarone, a predstavljena je njihova međusobna saradnja na yajedničkim projektima u poslednja tri meseca.

Sastanku su prisustvovali i savetnik za urbanizam i zaštitu životne sredine Kline Enver Beriša i, kao direktor IMC-a .

Nakon istraživanja, identifikovani su problemi koji su doveli do prisustva velikih konstruktivnih oštećenja na mostu usled korozije vode i erozije okolnog zemljišta.

Direktor IMC-a je predložio moguća rešenja za vraćanje pune efikasnosti mosta, koja zahtevaju visoko specijalizovane intervencije koje može da izvrši samo građevinska kompanija u sektoru, i obnovio je spremnost RC-V da pruži tehničku podršku u bilo kom trenutku.

Comments

Pročitaj još