Sećanje na stradale radnike SUP-a u NATO agresiji

Foto: TV Most

Polaganjem cveća i odavanjem pošte stradalima, u Kosovskoj Mitrovici juče je obeležena 23. godišnjica NATO bombardovanja zgrade SUP-a. Tada su tri osobe ubijene, a više njih povređeno.

Na mestu gde su stradali radnici SUP-a Srbije, članovi porodica i Udruženja ratnih veterena Kosovska Mitrovica, kolege i prijatelji zapalili su sveće i položili cveće. Kao i ranijih godina na godišnjicu ista poruka, stradali radnici SUP-a kao i sve žrtve NATO bombardovanja naše zemlje nikada neće biti zaboravljeni.

“Okupili smo se na ovom mestu da odamo poštu stradalim pripadnicima SUP-a Kosovska Mitrovica, koji su poginuli 2. maja u 8 i 45 časova u zgradi SUP-a. Napad je izveo Nato agresor koji je iz vazduha lansirao dve aviobombe, koje su pogodile dve zgrade SUP-a i do temelja ih porušile. Tada su poginuli Aksentijević Milomir i Vitković Nenad, povređeno je sedam radnika SUP-a. Nećemo zaboraviti NATO agresiju koja je bila brutalna i sramna. Sa ovoga mesta poručujemo da nikada nećemo zaboraviti naše drugove i drugarice stradale u ovoj agresiji”, poručio je predsednik SUBNOR-a Kosovska Mitrovica Slobodan Bogićević.

Prilikom bombardovanja zgrade SUP-a stradala je i Hasidana Mešahrani koja je živela u obližnjoj zgradi a lakše i teže je povređeno 25 civila.

Na mestu gde je nekada bila zgrada SUP-a danas je Filozofski fakultet. Pre nekoliko godina u blizini mesta gde su stradali pripadnici SUP-a Srbije postavljeno je spomen obeležje na kojem je uklesano “Ne umiru oni kojih se sećamo”.

Comments

Pročitaj još