• Početna>
  • Vesti>

Predsednica opštine Gračanica najoštrije je osudila jučerašnji incident u blizini Gračaničkog jezera

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić najoštrije je osudila jučerašnji incident u blizini Gračaničkog jezera kada je iz vatrenog oružja pucano na grupu srpskih mladića i devojaka.

„U ime opštine Gračanica, svih građana i svoje lično ime najoštrije osuđujem brutalan, ničim izazvan, oružani napad na srpske mladiće i devojke kraj Gračaničkog jezera, u kome su teže posledice izbegnute zahvaljujući hrabrosti policajca goranske nacionalnosti koji je odgovorio na napad”, stoji u saopštenju predsednice opštine Gračanica.

Šubarić je ukazala da “23 godine nakon sukoba na Kosovu i dalje traje otvorena sezona lova na srpsku nejač, što je posledica zapaljive retorike albanskih političara iz Prištine, koji su spremni da žrtvuju mir zarad jeftinih političkih poena”.

Ona je pozvala sve nadležne institucije, pre svega, KFOR, EULEKS, ali i kosovsku policiju da najhitnije procesuira i primereno kazni napadače na našu decu i time pošalje poruku da nasilje nema mesta među našim građanima. 

Šubariće je uputila poziv i međunarodnim predstavnicima da iskoriste svoj autoritet i stanu u zaštitu srpskog naroda, a vlastima u Prištini ukažu na štetnost antisrpske histerije koju izazivaju svojim delovanjem.

Izvor: Radio Mitrovica sever/Saopštenje

Comments

Pročitaj još