Petsto dece sa KiM na sedmodnevnom odmoru u Ivanjici

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je u saradnji sa opštinom Ivanjica organizovala sedmodnevno rekreativno putovanje i školu plivanja u Ivanjici za ukupno 500 dece uzrasta od 10 do 12 godina sa prostora KiM. Deca će biti podeljena u 5 grupa po 100 učenika, a smenjivaće se na nedelju dana.
Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, mališanima će tokom boravka u ovom gradu biti obezbeđena škola plivanja, uz organizovanje niza dodatnih aktivnosti, kao što su radionice sa animatorima, obilazak znamenitosti Ivanjice i okoline i druge sportsko rekreativne aktivnosti.

Prvu grupu đaka koja već boravi u Ivanjici obišla je pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Svetlana Miladinov i tom prilikom, kako se dodaje u saopštenju, izjavila da Kancelarija nastavlja sa organizovanjem rekreativnih putovanja za našu decu sa KiM, kako bi im oplemenila slobodno vreme.

– Izuzetno sam srećna što danas vidim osmehe na licima naše dece sa prostora Kosova i Metohije koja žive u specifičnim uslovima, uz brojna ograničenja. Većina ove dece nikada nije napustila ni teritoriju svoje opštine, zato sam uverena da će brojne aktivnosti koje smo pripremili za ove mališane imati pozitivan uticaj na njihov rast i razvoj – istakla je Miladinov.
Ona je, stoji u daljem tekstu saopštenja,  podsetila da je Kancelarija za KiM prošle godine organizovala niz putovanja za gotovo 500 dece iz južne srpske pokrajine.
-Kancelarija za Kosovo i Metohiju je uz pomoć partnera prošle godine organizovala niz putovanja za gotovo 500 dece školskog uzrasta i studenata sa Kosmeta koji su boravili na Tari, u Sutomoru, Ivanjici, a deo njih boravio je i u Beogradu, u okviru letnjeg kampa „Srbija te zove“. Sve ovo činimo zato što nam je važno da ulažemo u mlade, jer su oni naša budućnost – zaključila ja Svetlana Miladinov.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još