• Početna>
  • Vesti>

Bliska saradnja JKSP “Zvečan” i kragujevačkog JKP “Šumadija”

Saradnja između JKP „Šumadija“ i JKSP “Zvečan” i zvanično je uspostavljena Poveljom o saradnji koja je juče potpisana u Kragujevcu, saopšteno je iz Opštine Zvečan.

“Direktor JKSP “Zvečan” Nenad Radovanović i direktor JKP “Šumadija” Marko Vujović su potpisali povelju o međusobnoj saradnji i time stavili pečat na prijateljstvo koje se gradilo dugi niz godina” navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, ideja o uspostavljanju saradnje komunalnih preduzeća iz Zvečana i Kragujevca rodila se pre nekoliko meseci, prilikom učešća izlagača sa Kosova i Metohije na tamošnjem Sajmu komunalne opreme.

“Potpisnici Povelje su se obavezali da zajedničkim aktivnostima doprinose jačanju prijateljstva dva komunalna preduzeća i unapređenju saradnje. Marko Vujović, direktor JKP Šumadija, očekuje da ovaj sporazum o saradnji doprinese podizanju kvaliteta pružanja komunalnih usluga našim sugrađanima, prenosu primera dobre prakse, transferu znanja i tehnologija i zajedničkom učešću i konkurisanju za određene projekte” stoji u saopštenju.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, istakao je da za njega ovaj događaj predstavlja više od potpisivanja protokola o saradnji.

“Ovo je jedna kruna svih dosadašnjih komunikacija, viđanja i saradnje koja se ostvarivala. Srbija je mala zemlja, Srbi su vredan i dobar narod, i upravo najveći izazov naše generacije jeste da se sabiramo, ne da se delimo, a ovo je upravo još jedan korak na tom putu” ,kazao je Dašić.

Nenad Radovanović, direktor JKSP Zvečan zahvalio se u ime predsednika Privremenog organa opštine Zvečan i  izrazio očekivanje da će saradnja napredovati, dodaje se u daljem tekstu.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Opština Zvečan

Comments

Pročitaj još