• Početna>
  • Vesti>

Petković: Kurti sanja da do poslednjeg Srbina očisti prostor Kosova i Metohije

Direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković kaže da je jedini koji predstavlja opasnost za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu mali balkanski Hitler Aljbin Kurti, koji sanja da do poslednjeg Srbina očisti prostor Kosova i Metohije.

U saopštenju za javnost Petković naglašava da mu u takvim hitlerovskim snovima i planovima smeta predsednik Aleksandar Vučić, koji se lavovski bori za intetese srpskog naroda na KiM, koji neće dozvoliti bilo kome da etnički očisti srpski narod iz južne pokrajine i sprovodi nove pogrome i oluje.

“Upravo u tome leži razlog za svakodnevne Kurtijeve napade na predsednika Vučića, koji je dokazao svoju opredeljenost za regionalni mir i stabilnost, za gradnju poverenja i mirnog suživota.

Dok je Beograd pomagao i Srbe i Albance Priština je obnavljala spomen kuću nacističkog kolaboracioniste Džafera Deve, dok mali Hitler hoće da pravi “veliku Albaniju”, Beograd se zalaže za “Otvoreni Balkan” i dok odbija da formira ZSO kao garant mira i stabilnosti, Kurti šalje Rosu u srpske sredine.

Zato poručujem malom Hitleru da će Aleksandar Vučić ostati njegova noćna mora jer nikada neće dozvoliti da očisti Kosovo i Metohiju od Srba i ostvari svoje ideale o etnički čistom Kosmetu”, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Izvor: Radio Mitrovica sever/saopštenje

Comments

Pročitaj još