• Početna>
  • Vesti>

UNS: Izabrano rukovodstvo DNV-UNS, novi predsednik Predrag Rava

Foto: UNS

Predrag Rava novi je predsednik Društva novinara Vojvodine – Udruženja novinara Srbije (DNV-UNS), odlučila je Izborna skupština ogranka UNS-a u Vojvodini.

Predrag Rava radi kao voditelj i urednik na Radio Jugoviću. Bio je dopisnik Tanjuga za Vojvodinu, a radio je i kao novinar, urednik i voditelj na Pan radiju, In radiju i Novosadskoj TV.

Predrag Rava rođen je 13. aprila 1981. godine u Novom Sadu. Diplomirao je filmsku i TV produkciju, a potom je završio osnovne i master studije sociologije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Na sinoć održanoj Izbornoj skupštini u Novom Sadu izabran je i Izvršni odbor DNV-UNS. U naredne četiri godine ogranak UNS-a u Vojvodini vodiće uz predsednika Predraga Ravu i članovi Izvršnog odbora – Aleksandra Orlić, dopisnica TV Tanjug, K1 i TV Kurir iz Subotice, Dubravka Nikolić, pomoćnica urednika sudske hronike u novosadskom Dnevniku, Ružica Kovačević, urednica u redakciji programa na romskom jeziku Radio-televizije Vojvodine, Aleksandar Grubeša, urednik veb redakcije novosadskog Dnevnika, Miljan Vitomirović, dopisnik RTV Pink iz Vojvodine i Ljubenko Zvizdić, urednik sportske redakcije Radio Novog Sada.

Novoizabrani predsednik Predrag Rava rekao je da će se zalagati za jačanje komunikacije među novinarim u cilju zaštite njihovih profesionalnih prava i interesa i unapređivanje njihovog položaja.

Izvor: UNS / Radio Mitrovica sever

Foto: UNS

Comments

Pročitaj još