• Početna>
  • Vesti>

Kosovski okrug obezbedio sredstva za ekskurziju za učenike osmog razreda OŠ ”Knez Lazar”

Zahvaljujući Kosovskom upravnom okrugu i načelniku Srđanu Popoviću na predstojeću matursku ekskurziju otići će i učenici OŠ “Knez Lazar” u Donjoj Gušterici čiji su roditelji lošeg materijalnog statusa.

“To će mnogo značiti kako učenicima  tako i roditeljima koji su slabijeg materijalnog stanja. Ovo nije prva saradnja sa Kosovskim okrugom načelnik je u više navrata pomogao našoj školi na čemu mu se zahvaljujem i pozivam i druge institucije da nam pomognu sve planinrane aktivnosti”, rekao je nastavnik ove škole Boban Kostić.

“Cilj nam je da svi naši učenici pođu na ekskurziju jer oni to zaista zaslužuju. Mnogima je ovo prva prilika da izađu van Kosova i upoznaju znamenitosti naše Srbije”, kazala je nastavnica Aleksandra Jovanović.

“Meni je velika želja da ide što više učenika na ekskurziju jer je ovo naša prva zajednička ekskurzija, a to ćemo ostvariti uz pomoć načelnika”, kazala je Miljana Živković, učenica.

Načelnik Kosovskog upravnog okruga Srđan Popović je istakao da će okrug nastavlja da pomaže škole u učenike na ovoj teritoriji.

“Naša obaveza jeste da koliko god smo u mogućnosti da pomažemo našoj deci i da im obezbedimo sve moguće uslove. Kao što i sami znamo da koliko god budemo pomagali našoj deci toliko ćemo imati zagarantovanu budućnost na ovim prostorima”, istakao je načelnik Kosovskog upravnog okruga Srđan Popović.

Kosovski upravni okrug po rečima načelnika nastaviće u skladu sa svojim mogućnostima da pomaže školske ustanove i sve nadarene i talentovane učenike  na ovom području.

Izvor i foto: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još