• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Oni koji naoružavaju Prištinu to čine protivpravno, Srbija se suočava sa licemerjem

„Srbija je međunarodno priznata država, Kosovo u UN-u ne postoji“, ovako predsednik Srbije odgovara na navode onih koji kažu – Srbija misli da može da se naoružava, a onda se ljuti kada se naoružava Kosovo. Podcrtava da niko nema pravo da naoružava Prištinu, a Zapad pita da li je u pravnom prometu Ujedinjenih nacija Rezolucija 1244.

Koga briga i za Žukovo i za Dostojevskog, sve će da ih izbace iz udžbenika i iz svega, kazao je predsedniku Srbije jedan njegov drug, tj. dobar poznanik.

Vučić ga je samo pogledao i kazao mu „dobro, ali mi nećemo“.

Nadovezao se i na navode medija u Beogradu da je Velika Britanija vlastima u Prištini isporučila rakete „dževelin“ i „NLAW“ koje ukrajinske snage koriste u borbi protiv ruskih trupa, te upitao:

„Je l’ to što sada Britanci daju oružje Albancima, je l’ mi treba da izbacimo Šekspira, Bajrona ili bilo koga?“

Predsednik je, međutim, ponosan na to što čuva „normalnost u zemlji“ i moli ljude da „spuste strasti i emocije i da čuvamo svoju zemlju“.

Srbija, kaže, mora da bude racionalna, razumna, odgovorna i da ne ulazi u sukobe, a da „dobro zna šta je to što joj čine svi“.

Ipak, ocenjuje da oni koji naoružavaju Prištinu to čine protivpravno.

Kaže i da, sa druge strane, čuje kako neki pričaju – „Srbija misli da može da se naoružava, a onda se ljuti kada se naoružava Kosovo“.

Predsednik na to poručuje: „Srbija je međunarodno priznata država, Kosovo u Ujedinjenim nacijama ne postoji“.

Ocenjuje da se Srbija suočava sa „patološkim licemerjem“, ali i kaže da ima korektne odnose sa NATO-om i KFOR-om i da ne želi da ih kvari.

„Ali samo nemojte da nas pitate – zašto negde nešto kupujemo i tačno je da smo kao vuk samotnjak i ponosan sam na tu poziciju Srbije, nećemo da budemo deo čopora. Bolje je ne biti deo čopora, nego reći – da, u redu je ili ćutaćemo pa ćemo agresije da nazivamo intervencijom ili kampanjom, pa ću da se pravim da mala Milica, mala Sanja ili mala Bojana Tošović nije ubijena u Merdaru – da se nikada to nije desilo. Ovako, sve najlepše vam želimo, ali mi ćemo sami da čuvamo svoje nebo, tako će biti dok sam ja predsednik“, zaključio je Vučić.

Prokomentarisao je i kritike kosovskog premijera na račun Srbije zbog naoružavanja.

Rekao je da je Srbija iz Kine kupila defanzivno oružje, a sa druge strane, navodi da je Kurti veoma retko u pravu.

„Reč je o čoveku kojem je istina pojam koji apsolutno ne poznaje. Istina i Aljbin Kurti – to je kontradikcija“.

Izvor KoSSev, Pink

Foto: Printscreen TV Pink Hit Twit

Comments

Pročitaj još