• Početna>
  • Vesti>

Zubin Potok: Napadnuta vozila pogranične kosovske policije

Na području opštine Zubin Potok, u zaseoku Živodere, danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu pogranične policije, ali policija u trenutku kada je naša redakcija kontaktirala, nije mogla da precizira kada se tačno incident dogodio i da li je u njemu bilo povređenih.

Kako je u tom trenutku za Radio Kosovska Mitrovica potvrdio portparol Kosovske policije za region Sever Branislav Radović, do pucnjave jeste došlo, pričinjena je materijalna šteta na dva vozila, ali dok uviđaj ne bude završen, nije želeo da spekuliše sa bilo kakvim daljim informacijama.

U nastavku dana, ovim povodom, u Prištini je održana konferencija za medije na kojoj je detalje ovog incidenta saopštio kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja, zajedno sa direktorom Kosovske policije Samedinom Mehmetijem.

Saopštenje sa konferencije dostavljeno je redakcijama isključivo na albanskom jeziku.

Prema podacima navedenim u saopštenju sa konferencija, navodi se da je Svečlja rekao da se napad dogodio u ranim jutarnjim satima i da je ovaj incident okarakterisao kao ” teroristički akt izvršen ručnom bombom i AK47″.

On je naglasio da su se u poslednja tri dana dogodila četiri napada na policiju na severu Kosova, te da je cilj tih napada “zastrašivanje njih i građana uopšte”.

“Cilj institucija Republike Kosovo je da uspostave red i zakon i da se bore protiv kriminala i korupcije bez razlike i diskriminacije bilo koje vrste i u tome će ostati istrajni i uspešni” navodi se u saopštenju.

Sa druge strane, kako se navodi u daljem tekstu saopštenja, generalni direktor Kosovske policije Samedin Mehmeti na istoj konferenciji za medije je rekao da su se napadi odvijali na sistematski način, pri čemu su prvo korišćeni ježevi na ulicama, napad kamenicama, pucnjava iz oružja i na kraju pucnjava na patrolu kosovske policije.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Kosovska policija

Comments

Pročitaj još