• Početna>
  • Vesti>

Čović o Đukanoviću i Kurtiju: Kada ne znaju da reše unutrašnje probleme, oni spinuju

Nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović je, komentarišući izjave Mila Đukanovića i Aljbina Kurtija, rekao da im se spinovanje pokazalo kao najbolji metod, kada ne mogu da reše neki unutrašnji problem.

Nakon što iz Velike Britanije stigne 12 bombardera, iz Francuske 12 lovaca, uz 14 ruskih migova, Srbija će imati najveću eskadrilu u regionu sa 38 vrhunskih borbenih aviona.

Nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije i šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović kaže da će to mnogo značiti za odvraćanje eventualnih zamisli o pokušajima provokacija i agresije na našu zemlju.

Imajući u vidu da je posle NATO agresije 1999. Vojska Srbije bila dosta osiromašena, ovo je svakako pozitivna vest, treba nastaviti i dalje razvijati oružane snage, poručio je Čović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je juče šefu crnogorske države Milu Đukanoviću i premijeru privremenih vlasti u Prištini Aljbinu Kurtiju da imaju veće brige, poput kriminala, korupcije i ekonomije, i da “Srbiju ostave na miru”.

“Kada ne znaju da reše svoje probleme, onda se pokazalo kao najbolji metod da spinuju i promene temu sa unutrašnjih problema i pitanja koja ne mogu da reše. Crna Gora je visokozadužena, ima teške ekonomske probleme, a, što se tiče politike, ne znamo šta im je vlada, a Đukanović se grčevito drži za fotelju i pokušava sve manevre da tu i ostane. Što se tiče Kurtija – to je lažna država, lažna vlada, lažni predsednik vlade”, naveo je Čović.

Ističe da više brine to što to ne ide samo iz njihove glave.

“Ima puno instruktora i šaptača koji ih neprekidno obučavaju da takvim nastupima dodatno destabilizuju region, da je Srbija dežurni krivac, da smo mali Rusi. Bilo bi neverovatno kada bi prestali to da pričaju. Ne znam kako bismo živeli u takvom ambijentu”, rekao je Čović.

Izvor: RTS

Foto: STARSPORT

Comments

Pročitaj još