• Početna>
  • Vesti>

Banja Luka: “Suza Kosova” za učenike iz Kosovske Mitrovice

Na inicijativu i u saradnji banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji i učenika Tehničke škole iz Banja Luke, u subotu 16. aprila 2022.godine u Domu omladine Banja Luka sa početkom u 17 sati biće organizovan humanitarni nastup za 35 učenika Tehničke škole iz Kosovske Mitrovice.

Maturanti Tehničke škole “Mihajlo Petrović Alas” iz Kosovske Mitrovice izabrali su Banja Luku i Republiku Srpsku za svoje jedinstveno matursko putovanje.

Prema rečima predsednika Odbora za pomoć Srbima na KiM, Milorada Arlova učenike iz Tehničke škole u Kosovskoj Mitrovici dočekaće vršnjaci  iz Tehničke škole iz Banja Luke koji organizuju kulturni nastup pod imenom “Suza Kosova” i mnoštvo aktivnosti kako bi Mitrovčanima ulepšali boravak u Banja Luci.

Maturanti iz Kosovske Mitrovice u nedelju kreću dalje na druge destinace širom Republike Srpske.

“Njihov dolazak na maturalno putovanje nije slučajan. Učenici Tehničke škole iz Kosovske Mitrovice u našem projektu “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” kao osnovci bili su u proteklim godinama gosti svojih vršnjaka širom Srpske. Raduje nas što ima najava još srednjih škola i sa Kosova i Metohije da svoje eskurzije provedu u Republici Srpskoj za koju ih veže divno sećanje”, rekao je Arlov.

Arlov je dodao da Odbor čini sve kako bi učenici Tehničke škole koji organizuju i izvode nastup “Suza Kosva” na čelu sa profesoricom Dejanom Vrućinić uzvrate posetu svojim vršnjacima i  eskurziju provedu na Kosovu i Metohiji, obiđu naše najveće svetinje, manistire i vršnjake.

U junu mesecu biće desetogodišnjica projekta “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske” koji je spojio isti narod sa obe strane Drine, Kosmeta i Srpske, decu osnovnih, srednjih škola i mlade ljude i njihove nastavnike i profesore.

Izvor TV Most

Comments

Pročitaj još