Arsić ugostio predstavnike opštine Malo Crniće

Član Privremenog organa grada Prištine Marko Arsić sa saradnicima ugostio je danas predstavnike opštine Malo Crniće, direktora Centra za kulturu Nikolu Tomića, kao i glumce Omladinskog amaterskog pozorišta iz ovog mesta.

U delegaciji bili su glumac Aleksandar Dunić, stalni član dramskog ansambla Pozorišta na Terazijama, u narodu poznat kao Ćirko iz serije “Bela lađa”, kao i Jasmina Živković iz Istorijskog arhiva grada Požarevca i predstavnica “Kola srpskih sestara”.

Povod posete bila je sinoć odigrana predstava “Prosjačka opera” Omladinskog amaterskog pozorišta “Branislav Nušić” iz Malog Crnića u sali Doma kulture “Gračanica”.

Havelov komad koji se bavi zanimljivim odnosom države i mafije, odnosno odlična priča iz 18. veka koja rasvetstavlja probleme svakog društva. To je priča ljubavnih i kriminalnih intriga, a govori o krizi identiteta i kako se na ljudsku psihu prelama društveni sistem. Režiju za predstavu “Prosjačka opera” potpisuje Nevena Rakočević.

U prijatnoj atmosferi, Arsić je goste upoznao sa radom lokalne samouprave, projektima koje država Srbija realizuje na očuvanju srpske kulturne baštine, razvoju privrede i turizma i svega ostalog bez čega Srbi ne bi opstali na ovom prostoru.

Utvrđenom agendom, delegacija iz Malog Crnića danas će obići manastir Gračanicu i Visoke Dečane.

Izvor i foto: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još