• Početna>
  • Vesti>

Petković: Upadanje policije u prodavnice u Štrpcu – demonstracija sile Prištine

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je danas da su u štrpcu specijalne jedinice kosovske Policije, u pratnji službenika Carine sprovele akciju zaplene robe u više srpskih prodavnica

“Oni su blokirali tri prodavnice, a meštani koji su krenuli u nabavku onemogućeni su da obave kupovinu i zastrašeni najnovijom demonstracijom sile Aljbina Kurtija. Ovo je četvrti put za svega nekoliki meseci da Kurti šalje naoružane specijalce u Štrpce, a sve sa ciljem da zastraši i svakodnevnim pritiscima pokuša da protera preostale Srbe iz ove najjužnije srpske sredine i prekine njihove veze sa ostalim srpskim sredinama saopštio je Petković.

Petković je uverenja da je cilj akcije uznemiravanje Srba i izazivanje neodgovornih poteza.

“U te svrhe, Kurti koristi i nekakav obračun sa plazmom i smokijem kao paravan za napad na Srbe i demonstraciju moći, misleći da će učestalim akcijama uspeti da uzdrma Srbe i izazove nekakav neodgovoran potez. Uprkos Kurtijevoj opsesiji Štrpcem, Štrpčani ne nasedaju na provokacije i odlučni su da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, a jedini gubitnik ovakvih nerazumnih akcija biće upravo Kurti. Država Srbija nastaviće da pomaže Štrpce i ekonomski i na svaki drugi način i to Kurti ne može da spreči” navodi Petković.

Dodajmo da je ovakva akcija danas sprovedena i u Kosovskoj Mitrovici, u Bošnjačkoj mahali gde su specijalne jedinice policije ušle u jedan lokal, čiji je vlasnik Albanac.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još