• Početna>
  • Vesti>

Humanitarna predstava “Misterija nestalog jajeta” za pomoć Vukanu Stoiljkoviću sutra u Domu kulture “Gračanica”

Dom kulture „Gračanica“ i Amatersko pozorište „Janićije Popović“ se pridružuju akciji „Da Vukan pobedi SMA“.

Mladi glumci izvešće humanitarnu predstavu „Misterija nestalog jajeta“ za pomoć malom Vukanu Stoiljkoviću iz Vranja.

Predstava će biti igrana u petak 8. aprila. 2022. godine u terminu od 12 časova u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ a cena karte iznosi 100 dinara.

Vukan Stoiljković je sedmomesečna beba iz Vranja kojoj je dijagnostikovana Spinalna mišićna atrofija (SMA) i za čije lečenje je potrebno 2 miliona evra. Spinalna mišićna atrofija (SMA) je retka, ali progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest. Deca sa SMA se rađaju bez SMN1 gena, a bolest se manifestuje postepenom, ali progresivnom atrofijom mišića i gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što je hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje.

Predstava „Misterija nestalog jajeta“ je duhovita, dinamična priča o nespretnom i pomalo čudnom detektivu Hariju i njegovoj dobrodušnoj i brižnoj sekretarici Matildi koji jednog dana u prašumi nalaze ostavljeno jaje i kreću u potragu za počiniocem (lopovom) koji je ukrao jaje kao i za majkom koja brine zato što su joj jaja ukradena.

Usput sreću zanimljive životinje: papagaja Gala, flaminga Ružu, štrausa Bruna, krokodila Kodija i ostale. Predstava govori i o prijateljstvu, majčinskoj ljubavi i uzajamnoj brizi.

Svi koji su u mogućnosti i žele da pomognu malom Vukanu mogu da uplate novac Fondaciji “Budi human” tako što će da pošalju SMS 1239 na 3030 i uplate novac na dinarski račun 160-6000001381533-66 i devizni račun 160600000138150165.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još