• Početna>
  • Vesti>

Petković: Kurti neka čuva živce, Vučić će još dugo braniti srpske nacionalne interese na KiM

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Povodom poslednjih izjava kosovskog premijera i predsednice Aljbina Kurtija i Vjose Osmani, a koje se tiču održanih predsedničkih i parlamentarnih izbora u Srbiji, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića čiji stub čini i odbrana srpskih nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, dobila je čelični legitimitet i punu podršku građana Srbije na poslednjim izborima, zbog čega, kako je rekao, Aljbin Kurti pokazuje ozbiljnu nervozu.

“U tome leži glavni razlog sinhronizovanih napada i laži koje od nedelje udruženo plasiraju albanski političari u Prištini na račun zvaničnog Beograda i predsednika Aleksandra Vučića” navodi se u petkovićevom saopštenju.

“Kao što se Kurtiju priviđaju nekakve vojne pretnje Srbije, a zapravo Kurti je taj koji sve vreme preti, Vjosi Osmani se priviđaju tri rešenja koje je takozvano Kosovo navodno ponudilo za održavanje izbora u pokrajini. Međutim, svima je dobro poznato da su sve zemlje Kvinte i EU jasno navele da je jedina i isključiva odgovornost za neodržavanje izbora na prostoru KiM na Prištini, dok je Beograd pokazao konstruktivan pristup” naveo je direktor Kancelarije za KiM.

Petković je izneo mišljenje da bi Prištini više odgovaralo da je izborni rezultat u Srbiji bio drugačiji.

“Jasno je da bi Kurti i ostali političari u Prištini više želeli da su na izborima u Srbiji pobedili njhovi puleni Ponoš i Đilas, jer bi tako lakše ostvarili svoje interese da na Kosovu i Metohiji nema Srba i dobili priznanje na tacni. Želje su jedno, a realnost nesto sasvim drugo. A realnost je da je u nedelju ubedljivo pobedio predsednik Aleksandar Vučić. I niko Kurtiju nije kriv što su on i njegova partija Samoopredeljenje za samo par meseci izgubili polovinu svog glasačkog tela, dok je Aleksandar Vučić pobedio u prvom krugu sa gotovo 60 odsto glasova, što je istorijski najbolji rezultat”.

Petković je posebno podvukao da “dok god je predsednik Aleksandar Vučić na čelu Srbije, Srbi na Kosovu i Metohiji znaju da će se boriti za njihova prava, bezbednost i ekonomski napredak zbog čega su puno poverenje ponovo dali predsedniku Vučiću”.

“Zato, neka Kurti čuva živce jer će Aleksandar Vučić još dugo braniti srpske nacionalne interese na KiM. I tu nikakve Kurtijeve laži ne pomažu” naveo je Petković.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još