• Početna>
  • Vesti>

Druga grupa Srba sa KiM krenula put Raške, posmatrači i dalje nemaju podatke o izlaznosti

Još jedna grupa Srba sa severa Kosova i Metohije je oko 13 sati krenula put Raške, kako bi glasali . Ovo je drugi put da se danas organizovano prevoze građani do najbližih opština u centralnoj Srbiji, kako bi ostvarili svoje pravo glasa. Jutros su sa autobuske stanice u severnom delu Mitrovice ka Raški krenula 24 autobusa.

Primetne su patrole Kosovske policije.

„Biračka mesta u Kuršumliji, Tutinu, Bujanovcu i Raški, gde glasaju birači sa KiM nisu obuhvaćeni Crtnim uzorkom za Srbiju, ali Crtini posmatrači prikupljaju informacije sa tih biračkih mesta“, potvrđeno je upravo iz Posmatračke misije Crta za KoSSev.

Ističu da je na ovim mestima zabeležena velika gužva, naglasivši da zbog neadekvatnih uslova, dolazi i do ugrožavanja tajnosti glasanja.

„Ne postoje adekvatni uslovi da bi toliki broj glasača mogao kako treba da glasa, ali mi i dalje pratimo“, potvrdila je Jovana Đurović iz misije Crta za KoSSev.

Dodala je i da će nakon sledeće konferencije, koja je najavljena za 16.30, imati više informacija o izbornom procesu na ovim mestima.

Izvor: Radio Mitrovica sever, KoSSev

Comments

Pročitaj još