• Početna>
  • Vesti>

Preporuka primene preventivnih mera sutra na biralištima

Nacionlani institut za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” preporučio je biračkim odborima uoči glasanja na izborima 3. aprila primenu preventivnih epidemioloških mera, dezinfekciju i provetravanje prostora, dok će nošenje zaštitnih maski biti individualna odluka članova odbora i birača.

Preporučili smo korišćenje svih preventivnih mera, provetravanje prostora u kome će se glasati, primenu dezinfekcionih mera – dezinfekciju i higijenu ruku, a kad su u pitanju maske, odluka je individualna, rekla je za Radio-televiziju Srbije direktorka “Batuta” Verica Jovanović.

Ona je naglasila da se maske uvek preporučuju, zavisno od toga kako se ko zdravstveno oseća, jer štite onog ko je oboleo i sve druge.

Objašnjavajući princip glasanja u domovima za stare, Jovanović je istakla da su sačinjene posebne preporuke za ulazak u te ustanove.

Svi birački odbori koji budu ulazili, kao i članovi timova, moraće da poštuju ta pravila i da nose maske, što je obaveza i zaposlenih.

“Radi se o principima koji će biti jasno istaknuti. Distanca je preporučena i ona će se poštovati”, zaključila je Jovanović.

Izvor FoNet

foto pixabaz

Comments

Pročitaj još