• Početna>
  • Vesti>

Smotra recitatora „Pesniče naroda mog“ održana u Gnjilanu

Tradicionalna opštinska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“ održana je i ove godine u prostorijama Osnovne škole „Vuk Karadžić u Gnjilanu“. Učenici mlađeg i srednjeg uzrasta iz gnjilanskog kraja pokazali su svoj talenat i umeće recitovanja.

Prva tri mesta u mladjoj kategoriji osvojile su: prvo mesto -Teodosija Mladenović iz OŠ „Bora Stanković“ Koretište sa pesmom „Krila“ Miroslava Mike Antića , drugo mesto je pripalo Dunji Džaklić iz OŠ „Vuk Karadzić“ , Šilovo sa pesmom „Ljubavna pesma“, Milovana Danojlića, a treće mesto je osvojila Nastasja Stojković iz Koretišta koja je recitovala pesmu „Jesen“ Vojislava Ilića.

U srednjoj kategoriji prvo mesto pripalo je Đurđini Stanojević OŠ „Vuk Karadžić“ iz Šilova koja je recitovala pesmu „Slatki let“ Todeta Nikoletića, drugo mesto je pripalo Emiliji Stajić iz OŠ „Petar Petrović.Njegoš“ iz Gornjeg Kusca, a treće mesto je zauzela Stefanija Dimić iz Parteša koja se predstavila pesmom „U školi ništa novo“ Violete Jović.

Žiri, koji ni ovog puta nije imao lak zadatak, jednoglasno je pored odluke i odabira najboljih ocenio da su svi učenici na pravi način pokazali lepotu pesničke reči.

Mentori učenika su zadovoljni plasmanima svojih đaka koji će na okružnom takmičenju u Šilovu još jednom pokazati svu lepotu pesme naših, a i stranih pesnika.

Cilj manifestacije „Pesniče naroda mog“ je da se pokaže kako deca kroz osnovno i srednje obrazovanje razvijaju i neguju estetske, moralne i književne vrednosti.

Izvor i foto: RTV Puls

Comments

Pročitaj još