• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Mladi glumci odigrali predstavu “Misterija nestalog jajeta” za malog Vukana

Dom kulture Gračanica i Amatersko pozorište “Janićije Popović” pridružili su se akciji prikupljanja finansijske  pomoći za lečenje malog Vukana Stoiljkovića iz Vranja,  koji boluje od spinalne mišićne atrofije, a u tom cilju  mladi glumci amaterskog pozorišta odigrali su predstavu “Misterija nestalog jajeta” za učenike nižih razreda OŠ “Kralj Milutin” iz Gračanice i predškolce iz Ugljara.

Predstavnik AP “Janićije Popović” Aleksandar Gudžić kaže da ovo nije prvi put da se ovo pozorište priključi nekoj dobrotvornoj akciji.

“Naše pozorište je 2014. godine izvelo desetak predstava za pomoć ugroženim porodicama u Obrenovcu za vreme poplava koje su zadesile ovaj grad. Pre nekoliko godina smo takođe igrali predstave za pomoć malom Vasiliju Nikoliću iz Lapljeg Sela i naši glumci i sada pokazuju da su ,  pored toga što su talentovani i humani. Mi ih između ostalog,  kroz razne projekte i akcije, učimo i da budu humani ljudi”, kaže Gudžić.

Pored uživanja u duhovitoj i dinamičnoj predstavi, učenici su prikupili i novac koji su njihovi nastavnici predali organizatorima ove humanitarne akcije.

“Naša deca su naučena na ovakve akcije, a i roditelji iskaziju izuzetnu humanost , pa iako je ulaznica bila 100 dinara, mnogi od njih su poslali desetostruko veće iznose. Inače kad god smo dobili poziv za neku humanitarnu akciju, mi smo uzeli učešće u njoj i pomogli”, kaže učiteljica Danijela Todorović.

Humanitarna predstava igraće se i naredne nedelje za učenike drugih osnovnih škola, uz poziv da svi koji mogu dođu i pomognu malom Vukanu da što pre pobedi bolest i nastavi normalan život.

Izvor i foto: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još