• Početna>
  • Vesti>

Upis u PU “Danica Jaramaz” početkom maja meseca; Lekarski pregledi za buduće predškolce od 11. aprila

Upis za pripremno-predškolski program i celodnevni boravak u Predškolskoj ustanovi “Danica Jaramaz” u Kosovskoj Mitrovici počinje početkom maja i trajaće sve do kraja meseca, rekla je za program Radio Kosovske Mitrovice direktorica ove ustanove Gorica Marinković.

Za upis dece je potrebna lična predaja dokumenata, što podrazumeva izvod iz matične knjige rođenih i potvrdu da je dete zdravo i redovno vakcinisano.

Marinković navodi da lekarski pregledi za buduće predškolce počinju 11. aprila u Domu zdravlja u Kosovskoj Mitrovici i dodaje da će se tada krenuti i sa izdavanjem potvrda o vakcinaciji.

„Dobili smo dopis od Doma zdravlja, koji je propisan po zakonu, planu i programu, tako da oni 11. aprila 2022. godine počinju pregledi za upis u ustanovu. Svaki predškolac će morati da se javi u dom zdravlja, gde će se vršiti pregled, koji nije sistematski već samo pregled. Krenuće se i sa izdavanjem potvrda na vakcinaciju, sa početkom od 8 časova, takođe od 11. aprila. Roditelji su dužni da nama donesu potvrdu i izvod rođenja, koji je potreban za upis“ rekla je Marinković.

Ona dodaje da se upis vrši u dve kategorije, celodnevni i četvoročasovni boravak, i izrazila nadu da će ove godine biti upisan veći broj dece, u odnosu na prošlu godinu.

„Na osnovu broja dece koja kod nas borave u starijim vaspitnim grupama, smatram da će ove godine biti i veći broj upisane dece, u odnosu na prošlu godinu, što se konkretno predškolaca tiče“ navela je Marinković.

Direktorica ove ustanove ističe da raspolažu dovoljnim kapacitetima, i da ima dovoljno mesta za svu decu koja se jave na konkursu.

Izvor i foto: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još