• Početna>
  • Vesti>

U Zvečanu polaganjem venaca odata pošta stradalima u NATO bombardovanju

Polaganjem venaca, na spomenike u Zvečanu i Žerovnici odata je pošta svim nevinim žrtvama NATO bombardovanja. Podsećajući se na sugrađane koji su stradali tokom 78 dana agresije, gradonačelnik Zvečana dr Dragiša Milović poslao je poruku mira.

Minutom ćutanja i polaganjem venaca na spomenik u centru Zvečana, članovi porodice, građani, predstavnici opštine odali su poštu stradalima. 

Dok se god sećamo nevinih žrtava NATO bombardovanja, oni na neki način žive sa nama, rekao je gradonačelnik Zvečana, dr Dragiša Milović i sa ovog mesta poslao poruku mira.

„Sa ovog mesta, odajući poštu i počast našim sugrađanima, koji su dali svoje živote, poginuli u bombardovanju, šaljemo poruku mira Evropi, svetu i da ono što je tada urađeno, bez odluke Saveta bezbednosti UN, da se bombarduje jedna zemlja, gaženje međunarodnog prava, sada se vraća kao bumerang.“, poručio je Milović.

Venac je položen i na spomen-ploči Božidaru Božoviću u Žerovnici.

„Ovo je prilika da se još jednom podsetimo našeg Božidara Božovića, koji je poginuo u svojoj dvadesetoj godini, da se setimo svih drugih nedužnih žrtava te NATO agresije i da pošaljemo zajedničku poruku mira. Rat, nasilje, bombardovanje donosi samo nesreću, patnju i mi sa ovog prostora šaljemo poruku da se ratovi zaustave.

Tokom 78 dana NATO agresije stradalo je 13 žitelja Zvečana.

Izvor TV Most

Comments

Pročitaj još