• Početna>
  • Vesti>

Turistička ponuda gradova i opština sa KiM na 43. Međunarodnom sajmu turizma

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i ove godine predstaviće turističku ponudu gradova i opština sa Kosova i Metohije na 43. Međunarodnom sajmu turizma (štand Kancelarije za KiM je u hali 4 Beogradskog sajma) koji se održava u Beogradu od 24. do 27. marta.

Nastup na sajmu je organizovan pod sloganom „Doživi Kosovo i Metohiju“, u okviru koga će  svoje turističke ponude predstaviti: Štrpce, Zvečan, Kosovska Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić, Grad Priština i više opština iz Kosovskog Pomoravlja.

Program, takođe, obuhvata i predstavljanje popularnih turističkih destinacija, kao što su Rajska banja iz Banjske ili Via Ferrata Berim iz Zubinog Potoka. Na sajmu će se promovisati i posete manastirima, crkvama i drugim značajnim verskim i istorijskim lokacijama, turističkim manifestacijama i seoskim domaćinstvima na Kosovu i Metohiji.

Pored Međunarodnog sajma turizma, Kancelarija za Kosovo i Metohiju biće prisutna i na 12. Međunarodnom sajmu vina koji se održava 25. i 26. marta (štand Kancelarije za KiM je u hali 3 Beogradskog sajma). Na ovom sajmu biće predstavljeno devet vinarija sa prostora Kosova i Metohije čija se vina svojim kvalitetom i ukusom zasluženo nalaze među najboljima u Srbiji: vinarija Antić iz Orahovca, vinarija Brkić iz Velike Hoče, Dečanska vinica, vinarija Manitašević iz Velike Hoče, vinarija Đurićić iz Velike Hoče, vinarija Lukić iz Velike Hoče, vinarija Jevremović iz Leposavića, vinarija Lakićević iz Leposavića i vinarija Jovanović iz Zvečana, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju .

Izvor: Radio Mitrovica sever (saopštenje)

Comments

Pročitaj još