• Početna>
  • Vesti>

Domovik: Potpisani ugovori o realizaciji pet omladinskih projekata

Pet omladinskih projekata biće realizovano u narednom periodu u okviru Upshift programa koji sprovodi organizacija Domovik. 

Upshift program ima za cilj osnaživanje mladih, razvoj njihovih kapaciteta i doprinos zajednici.

Ugovori o početku implementacije Upshift projekata potpisani su juče u prostorijama Domovika.

Pet omladinskih timova koji dolaze iz različitih zajednica dobilo je podršku u iznosu od 2.000 evra za realizaciju svojih projekata koji će doprineti pozitivnim promenama u društvu.

U naredna tri meseca, mladi će raditi na izradi IT aplikacije za informisanje donora krvi, opremanju igrališta za decu u selu Donje Varage u opštini Zubin Potok, odnosno opremanju igrališta za decu sa poteškoćama u razvoju u opštini Leposavić. Takođe, produženi boravak u okviru Osnovne škole „Sveti Sava“ u Kosovskoj Mitrovici biće dodatno opremljen, dok će u romskom naselju u Južnoj Mitrovici biti izgrađen rekreativni centar na otvorenom.

„Ovo predstavlja snažnu potporu mladim ljudima koji su samoinicijativno pokazali volju da svojim angažovanjem i aktivizmom utiču na promene u društvu. Svakako, neophodno je uključivanje svih nas, šire zajednice, kako bi se pružila dodatna podrška ovim mladim ljudima i kako bi njihovi projekti oživeli i bili održivi“ – poručili su iz Domovika.

Upshift program realizuje se uz podršku UNICEF-a.

Izvor i foto: Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još