• Početna>
  • Vesti>

Janićijević: Cene usluga “Kolašin prevoza”, za sada nepromenjene; U voznom parku 10 novih autobusa

U moru poskupljenja ovih dana, neke cene su ipak ostale iste. Ono što se neposredno kao delatnost vezuje za cenu goriva, a to je gradski i medjugradski prevoz, za sada nije poskupeo.

Cene prehrambenih i drugih artikala se vezuju za skok cene goriva, koje je na pumpama na severu Kosova i Metohije više od 200 dinara po litru, i tu potvrdu gotovo svakodnevno dobijamo u maloprodajnim objektima, pa smo proveravali i cene prevoza.

Usluge za međugradski prevoz na brojnim relacijama su ostale iste, potvrdio je danas, za Radio Kosovska Mitrovica Branislav Janićijević šef saobraćaja u preduzeću “Kolašin prevoz”.

“Nismo menjali ništa još uvek, pratimo situaciju sa cenom goriva, za sada je cenovnik stari. Cena karte na relaciji K.Mitrovica-Beograd je 1.400 dinara, K.Mitrovica -Niš, 1300 i na primer, K. Mitrovica-Kruševac 900 dinara. Kod nas je ustaljen popust koji dajemo penzionerima i studentima koji putuju na ovim i ostalim relacijama”, rekao je Janićijević.

Janićijević kaže da autobusi “Kolašin prevoza” redovno saobraćaju na svim relacijama po redu vežnje i da se dosta radi na unapređenju i udobnosti prevoza putnika. S toga je napomenuo, da je ovo preduzeće nedavno nabavilo deset novih autobusa za prevoz na međugradskim relacijama. Za sada, kako kaže, sve funkcioniše, a što se tiče cena goriva, ne raduje ih poskupljenje, ali kao i ostali prate situaciju na tržištu.

Iz kosovskomitrovačkih taxi udruženja poručuju da za sada, takođe nema promene cena usluga. Potvrdili su nam da je cena prevoza, bez obzira na nova poskupljenja i dalje ista. Startna gradska vožnja i prevoz na relaciji Kosovska Mitrovica – Zvečan je 150 dinara.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još