• Početna>
  • Vesti>

KUD”Kosovski božur”i PU”Danica Jaramaz” ostvarili saradnju; Društvo bogatije za 105 novih članova

U cilju omasovljenja podmlatka u ansamlu KUD-a “Kosovski božur” i usmeravanja dece i omladine u pravcu očuvanje srpske kulturne baštine i identiteta, Kulturno – umetničko društvo “Kosovski božur” iz Kosovske Mitrovice, danas je ostvarilo vrednu saradnju sa Predškolskom ustanovom”Danica Jaramaz”. U sklopu KUD-a od sada će igrati i učiti prve korake narodnih igara, kroz prikladne koreografije, 105 novih članova.

“Ovo je velika stvar za kulturno umetničko društvo, jer ukoliko budu stalni i redovni članovi, ne treba da brinemo za budućnost ansambla, koji ima dugu i bogatu tradiciju u Kosovskoj Mitrovici”, rekao nam je predsednik KUD”Kosovski Božur” Nikola Milošević.

“Sa decom će raditi koreografi , članovi društva, koji imaju bogato igračko iskustvo i tako ih polako uvoditi u repertoar, prilagođen njima a nadam se da će mnogi od njih veoma brzo učiti i napredovati, a mi ćemo tako obezbediti generacije mladih igrača, koji su temelj svakog kulturno umetničkog društva. Probe će se odvijati u prostorijama Predškolske ustanove, zahvaljujući saradnji sa PU”Danica Jaramaz”, na opšte zadovoljstvo i nas i dece”, rekao je Milošević.

Predsednik KUD”Kosovski božur” Nikola Milošević kaže, da je ovo kulturno umetničko društvo sada još bogatije, zahvaljujući deci koja žele da igraju, nove koreografije će uskoro uvrstiti u svoj repertoar u svim kategorijama igrača, ali i da se od skoro mogu pohvaliti novim kompletima nošnji u svojoj garderobi.

“Odlično funkcionišemo, zahvaljujući uvećanom budžetu za ovu godinu i podršci od strane Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, što je od velikog značaja i za nas i za mlade u našem gradu. Pozivam sve koji žele da nam se pridruže da dođu i pogledaju naše probe a učlanjenje novih igrača traje tokom cele godine”,poručuje Milošević.

Starije grupe u ansamblu KUD-“Kosovski Božur”, probe održavaju ponedeljkom, sredom i petkom u Mitrovačkom dvoru.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još