• Početna>
  • Vesti>

Petković: Akcija zastrašivanja srpskog naroda od strane kosovske policije dan pred obeležavanje Pogroma nad srpskim narodom na KiM 17. marta 2004. godine

Povodom današnje akcije kosovske policije u Štrpcu reagovao je direktor Kancelarije za KiM koji u saopštenju navodi da je ” više do zuba naoružanih i maskiranih pripadnika kosovske policije ROSU upalo jutros nešto pre 6 sati u više srpskih kuća u Štrpcu, Sevcu i Brezovici. Oni su istovremeno upali i u zgradu Privremenog organa opštine Štrpce i prema informacijama sa terena i dalje se nalaze u pomenutim objektima”.

Pod izgovorom nastavka nekakve akcije pod nazivom “Brezovica”, oko 15 pripadnika ROSU, dugim cevima uperenim u starce i žene pretresali su srpske kuće, uznemiravali meštane, blokirali rad opštine i vozilima ometali funkcionisanje normalnog života.

Petković ističe da do ove akcije dolazi dan pred obeležavanje Pogroma nad srpskim narodom na KiM 17. marta 2004. godine i pokazuje da akcija nema veze ni sa kakvom navodnom borbom protiv korupcije nego je jedini cilj da se zastraši srpski narod, unese nemir u srpske sredine i preostali Srbi na ovaj način proteraju sa svojih vekovnih ognjišta.

U prilog tome svedoči i činjenica da su albanski političari i prethodnu akciju tempirali na Badnji dan, baš uoči obeležavanja Božića, najvažnijeg praznika Srba.

Uprkos ovim bestijalnim pritiscima, Srbi na Kosovu i Metohiji neće se pokolebati ni slomiti i nastavićemo da čuvamo mir i stabilnost u ova krizna vremena koja su zadesila Evropu i svet.

S druge strane, očigledna je namera i Aljbina Kurtija i njegovih poslušnika da isprovociraju neodmerenu reakciju srpskog naroda i izazovu novu destabilizaciju prilika na terenu.

O najnovijoj provokaciji usmerenoj prema Srbima na KiM, obavestićemo i sve međunarodne predstavnike jer takozvani obračun s korupcijom ne sme biti izgovor za zastrašivanje i maltretiranje srpskog naroda koji ionako živi u otežanim i specifičnim uslovima ističe Petković.

Izvor Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još