KBC Kosovska Mitrovica izašao iz kovid sistema

Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici od danas je ponovo u nekovid sistemu, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, v. d. direktora ove zdravstvene ustanove dr Zlatan Elek.

Prema njegovim rečima, u toku današnjeg dana pacijenti sa fizijatrije prebačeni su na Interno, odnosno matično odeljenje.

„Puštena je konorarna jedinica – odeljenje A, B i C, a kožno odeljenje je prebačeno iz Doma zdravlja u bolnicu internističkog bloka“, navodi dr Elek. 

U KBC-u trenutno je hospitalizovano 11 kovid pozitivnih pacijenata i oni se nalaze na infektivnom i grudnom odeljenju.

„Tamo ima sasvim dovoljno kapaciteta i mi već od ponedeljka krećemo sa rekonstrukcijom bolnice“, najavljuje dr Elek.

Ocenjuje da je epidemijska situacija u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji izuzetno stabilna i u padu u odnosu na protekli mesec.

Dodaje da je preuranjeno da se priča o tome da se pandemiji nazire kraj, ali istovremeno ne očekuje ozbiljne nalete kao što je to bio slučaj sa prošlom i pretprošlom godinom.

Ipak, građanima savetuje da se i dalje pridržavaju protivepidemijskih mera i da se vakcinišu.

„Pokazalo se da je vakcina dala rezultate. To je onaj apel koji je uvek bio sa moje strane“, ističe dr Elek.

Istovremeno ukazuje da treba da povedemo računa o svom zdravlju, naročito o postkovid komplikacijama.

„Ako bilo šta primetimo, da se javimo nadležnom specijalisti za određenu oblast. Pre svega mislim na inernističke, neurološke, hirurške bolesnike itd.“, poručuje dr Elek.

Prema poslednjim zvaničnim podacima, u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji još jedna osoba je preminula od posledica kovida, dok su zabeležena tri nova slučaja infekcije.

Trenutno je aktivno 37 slučajeva.

Izvor: Radio Kontakt Plus

Foto: TV Most

Comments

Pročitaj još