Deca iz Suvog Dola uskoro u novom školskom objektu

Poslednje završne pripreme za preseljenje isturenog odeljenja osnovne škole „Braća Aksić“ u novi objekat u Suvom Dolu privode se kraju. Direktorica opštinskog odeljenja obrazovanja Brankica Nićić danas je obišla novi objekat koji će uskoro biti predat na upotrebu deci i nastavnicima.

Blizu 60 mališana u Suvom Dolu od prvog do osmog razreda uskoro će, zahvaljujući opštini Gračanica, nastaviti obrazovanje u novom modernom objektu površine 584 kvadrata koji je izgrađen i opremljen sredstvima opštine Gračanica.

Direktorica opštinskog odeljenja obrazovanja Brankica Nićić sa saradnicima danas je obišla ovu školu kako bi se na terenu uverila da poslednje pripreme teku po planu.

„ Kao što smo i mogli da vidimo obavlja se trenutno čišćenje unutrašnjosti samog objekta. Ostalo je još par tehničkih stvari da se završi u vrlo brzo očekujemo da se zaposleni i deca presele u novi objekat koji će im svakako omogućiti bolje uslove za rad i školovanje. Posebno nas je uznemirila činjenica da je škola pre nekoliko dana obijena ali to nas neće pokolebati u nameri da nastavimo da unapređujemo svakodnevni život našoj deci“, kazala je Nićić.

Direktorica škole Ljiljica Rašić zahvalila se opštini Gračanica na izgradnji novog školskog objekta navodeći da je ovo velika motivacija da nastavimo da radimo na još boljem i kvalitetnijem obrazovanju naše dece.

„ Nastavu smo do sada pohađali u starom školskom objektu gde su uslovi veoma loši a kao što i vidite prozori i vrata su pod rešetkama. Zato smo veoma radosni što ćemo uskoro preći u novu školsku zgradu“, rekla je Rašić.

Novi školski objekat u Suvom Dolu površine je 584 kvadratnih metara u čiju površinu je uračunata i fiskulturna sala od 214 kvadrata.

Izvor i foto: Opština Gračanica

Comments

Pročitaj još