Deca iz opštine Gračanica otputovala na Goč

Tridesetosmoro dece sa teritorije opštine Gračanica otputovalo je jutros na zimovanje na Goču, zahvaljujući Gradu Kraljevu, koji je obezebedio smeštaj, i opštini Gračanica koja je obezbedila prevoz.

Na zimovanje su otputovali učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola sa teritorije naše opštine. Oni će zahvaljujući gradonačelniku Kraljeva dr Predragu Terziću boraviti na planini Goč u istoimenom Dečijem odmarališu u periodu od 28. februara do 5. marta, a domaćin će im biti OŠ „Živan Maričić“ iz Žiče.

Prevoz do Goča obezbedila je Opština Gračanica, a decu na zimovanje danas je ispratila predsednica opštine prof. dr Ljiljana Šubarić koja im je poželela srećan put i lep odmor.

„Ovo zimovanje realizuje se zahvaljujući saradnji Opštine Gračanica i Grada Kraljeva koji je ovoj deci, koja žive u specifičnim uslovima, obezbedio jedan lep odmor, koji će im sigurno značiti. Iskreno se nadama da će se ova saradnja nastaviti i narednih godina“, kazala je predsednica Šubarić.

Putovanju su se najviše obaradovala deca, koja su na Goč krenula u pratnji nastavnika.

„Čuli smo da je proteklih dana padao sneg, tako da se iskreno nadam da ću naučiti da skijam, steknem nove prijatelje i dobro se zabavim“, kazala je za Anđela Aritonović za sajt Opštine Gračanica.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još