• Početna>
  • Vesti>

UNS: Kazniti osobe koje su zastrašivale novinara Milana Stojanovića u Nišu

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje zastrašivanje novinara Televizije N1 Milana Stojanovića na koga su jutros u Nišu nasrnuli radnici Javnog komunalnog preduzeća Naisus dok je pravio prilog o otklanjanju kvara na vodovodnoj mreži u Njegoševoj ulici i traži da tužilaštvo pokrene postupak protiv vinovnika ovog incidenta.

Kako je Stojanović izjavio za UNS, sa udaljenosti od 50 metara snimao je radnike koji nisu imali vidno obeležje firme za koju rade. Sa te udaljenosti počeli su da viču na njega, a potom su mu prišli i pokušali da ga oteraju.

Predstavio se kao novinar, rekao je da je došao da napravi prilog, ali se oni na to nisu obazirali, opkolili su ga i nastavili da mu se unose u lice. Tek tada je video pored kamion sa obeležjima JKP Naisus, pozvao policiju koja je došla, legitimisala sve prisutne i obezbedila uslove da obavi novinarski zadatak.

Milana su kontaktirali iz tužilaštva i pozvali sutra da da izjavu.

Kako je novinar N1 rekao za UNS ovo je neuobičajena situacija da ima problem pri pravljenju servisne informacije i da ovakav vid ponašanja radnika komunalnog preduzeća nije očekivao.

Izvor: UNS

Comments

Pročitaj još