• Početna>
  • Vesti>

Premijera dečje predstave “Zvonar Bogorodičine crkve” u ponedeljak u Gračanici

Dečja predstava „Zvonar Bogorodičine crkve“ Viktora Igoa u režiji Dejana Cicmilovića, biće premijerno izvedena na sceni Doma kulture “Gračanica” u ponedeljak 21. februara, u 13h.

Predstava je plod saradnje Doma kulture „Gračanica“, Fakulteta umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici.

“Pozorišna predstava „Zvonar Bogorodičine crkve“ je namenjena deci i u prvi plan ističe ljubav, prijateljstvo, toleranciju, prihvatanje različitosti i značaj unutrašnjih vrednosti koje nas čine predivnim bićima” kažu organizatori.

U predstavi igraju: Nevena Nedeljković, Nikola Stanković, Luka Potparić, Jovan Jevtić i Đorđe Velimirović. Esmeraldina družina: Snežana Džogović, Milica Vraneš, Milica Grbović, Stefan Marković.

Predstava je nastala kao rezultat poslovno tehničke saradnje Fakulteta umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici i Doma kulture „Gračanica“.

Publika će predstavu pratiti uz potpuno poštovanje epidemijskih mera koje podrazumevaju nošenje higijenskih maski i držanje distance.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Dom kulture “Gračanica”

Comments

Pročitaj još