• Početna>
  • Vesti>

Zečević: Grčka je prijateljska zemlja, i tokom bombardovanja pokušavali da nam pomognu

Grčka je oduvek prijateljska zemlja i zbog političke bliskosti dva naroda rado bi videla Srbiju u Evropskoj uniji, kaže Slobodan Zečević iz Instituta za evropske studije. Stav o Kosovu nije promenjen, jer i oni imaju slične konflikte sa Turskom, dodaje Zečević.

Slobodan Zečević iz Instituta za evropske studije je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, istakao da su odnosi Srbije i Grčke uvek bili prijateljski, bliski, te i da su u skorijoj istoriji, za vreme sankcija i bombardovanja, Grci pokušavali da nam pomognu.

“Za Srbe je Grčka uvek bila glavna turistička destinacija. Imamo korektnu privrednu razmenu, koja raste. Ako imamo sve ovo u vidu, Grčka je uvek bila prijateljska a grčki narod je nama veoma blizak”, rekao je Zečević u prelistavanju štampe.

Komentarišući to što Grčka nije promenila stav o Kosovu, Zečević je napomenuo da i oni imaju konflikt oko teritorijalnih voda sa Turskom, kao i na Kipru.

Grčka je još jednom podvukla da u ovom trenutku neće priznati tzv. Kosovo, ali oni insistiraju na dijalogu, rekao je Zečević i dodao da se Srbija trudi da održi dijalog u životu.

Posebno je naglasio podršku Srbiji na evropskom putu.

“Grčka bi rado volela da vidi Srbiju u EU, upravo zbog političke bliskosti dva naroda i ona nam daje podršku”, rekao je Zečević.

Izvor: RTS / Radio Mitrovica sever

Foto: RTS

Comments

Pročitaj još