• Početna>
  • Vesti>

Eparhija raško-prizrenska: Istražiti i najnovije slučajeve skrnavljenja crkva

Eparhija raško-prizrenska je izrazila zabrinutost zbog najnovijih napada na objekte Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i pozvala nadležne policijske organe da istraže i najnovije slučajeve skrnavljenja crkva i počinioce privedu pravdi.

“Ovo je šesti napad na hramove SPC na Kosovu i Metohiji od početka godine, a samo u toku januara svedočili smo seriji obijanja crkava u Zubinom Potoku. Za vikend je zabeleženo i ispisivanje provokativnih grafita na Osnovnoj školi “Braća Aksić” u selu Rabovac kod Lipljana, a slučaj je prijavljen policiji.
Duboko zaprepašćuje da je od početka godine zabeleženo tri puta više etnički motivisanih incidenata prema Srbima na KiM, u odnosu na isti period prošle godine”, objavljeno je na sajtu Eparhije.

Eparhija raško-prizrenska Srpske Pravoslavne Crkve poziva nadležne policijske organe da istraže i ove najnovije slučajeve i počinioce privedu pravdi i apeluje na međunarodne predstavnike da utiče na kosovske institucije, jer su mnogi od napada rezultat pojačane anti-srpske retorike u političkim krugovima koji podstiču na nasilje i etničku netrpeljivost.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto (Eparhija raško-prizrenska)

Comments

Pročitaj još