• Početna>
  • Vesti>

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Ivan Vujić razgovarao sa meštanima Vitine

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Ivan Vujić obišao je danas Vitinu i razgovarao sa meštanima ove opštine, koji su mu u višesatnom razgovoru izneli probleme sa kojima se susreću.

“Nama je kao Kancelariji za Kosovo i Metohiju važno da saslušamo probleme našeg naroda u pokrajini i da tamo gde možemo i pomognemo. Danas sam punih sedam sati razgovarao sa meštanima Vitine, njih 82 mi je iznelo svoje viđenje aktuelne situacije u opštini, probleme sa kojima se sreću, a čuli smo i određene sugestije kako da te probleme prevaziđemo. Tu je problema koji traju i deceniju i duže i neke se stvari ne mogu rešiti ni preko noći, niti odjednom, ali smo tu da radimo zajedno. Mi smo zamolili naše sugrađane da nam daju mesec dana da sagledamo kompletnu situaciju, proverimo njihove navode i potražimo rešenje, tako da su nam oni obećali da u narednh mesec dana neće biti novih protesta, dok Kancelarija ne proveri navode koji su izneti na današnjem sastanku”, istakao je Vujić.

On je zahvalio meštanima Vitine na razgovoru i pozvao ih da i ubuduće probleme rešavaju razgovorom i mirnim putem, a ne blokadom institucija, jer se time ništa ne postiže.

Izvor: Radio Mitrovica sever/Saopštenje

Comments

Pročitaj još