Fond PIO: Počela isplata pomoći penzionerima

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje danas počeo isplatu novčane pomoći u iznosu od 20.000 dinara svim korisnicima penzija – onima koji penziju primaju preko tekućih računa, kao i onima koji svoje prinadležnosti dobijaju na kućne adrese i na šalterima pošta, saopšteno je iz PIO fonda.
“Isplata će trajati nekoliko dana, a ovu novčanu pomoć dobiće svi korisnici kojima je rešenjem o ostvarivanju prava utvrđen datum korišćenja zaključno sa 31. januarom 2022, bez obzira na datum donošenja rešenja. Korisnicima koji su pravo ostvarili zaključno sa 31. januarom ove godine, a nisu obuhvaćeni isplatom od 10. februara, pomoć će biti isplaćena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate penzija” navodi se u saopštenju.

Pored penzionera, kako se dodaje u saopštenju, pomoć od 20.000 dinara dobiće i korisnici prava na privremenu naknadu − invalidi rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, deca – korisnici privremene naknade kod Fonda.

“Podsećamo da je počela i isplata januarskih penzija, usklađenih za 5,5 odsto, i korisnicima iz kategorije zaposlenih, dok su poljoprivredni i vojni penzioneri, kao i korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti svoje uvećane januarske penzije već primili” saopšteno je iz Fonda.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još