• Početna>
  • Vesti>

Gradonačelnici četiri opštine na severu Kosova sa direktorima centara za socijalni rad o poboljšanju saradnje

Gradonačelnici četiri opštine na severu Kosova, Milan Radojević, Dragiša Milović, Srđan Vulović i Zoran Todić održali su zajednički sastanak sa direktorima četiri centra za rad i socijalno staranje koji funkcionišu na severu Kosova.

Aktivnost je organizovana od strane nevladine organizacije Women Empowerment  and Development Center, u okviru projekta ” Post- Covid Capacity Building of local Actors and Institutions to Combat Domestic Violence”, podržanog od strane Misije Ujedinjenih Nacija na Kosovu.

Tema sastanka bila je poboljšanje međusobne saradnje između relevantnih institucija koje se bave problematikom porodičnog i rodno zasnovanog nasilja.

Razmenjena su iskustva četiri opštine kroz izlaganje direktora centara za rad i socijalno staranje. Na sastanku je bilo reči i o kvalitetu rada četiri kordinaciona mehanizma koji se takođe bave ovom temom.

Čelnici četiri opštine sa severa Kosova, istakli su da će se još ozbiljnije baviti ovom temom, i obećali podršku svih institucija koje čine lanac kordinacionog mehanizma za borbu protiv nasilja.

Prihvaćen je predlog da se četiri kordinaciona mehanizma sastaju na redovnoj bazi najmanje 2 puta mesečno, s ciljem da se izgrade konkretni mehanizmi koji će za svaku žrtvu porodičnog nasilja pronaći trajno rešenje.

Sastanku je predsedavala zamenica gradonačelnika opštine Severna Mitrovica, Adrijana Hodžić, koja je ujedno i inicijator za instaliranje regionalne sigurne kuće za sve četiri opštine na severu Kosova.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Opština Severna Mitrovica

Comments

Pročitaj još