• Početna>
  • Vesti>

Novih 12.559 slučajeva zaraze, preminulo još 19 osoba – hospitalizovan 2.391 pacijent

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 12.559 slučajeva zaraze koronavirusom, od testiranih 29.365 uzoraka.

Od posledica zaraze preminulo je još 19 osoba.

Na bolničkom lečenju nalazi se 2.391 pacijent, od kojih je 88 na respiratorima.

Redovi ispred kovid ambulanti širom Srbije se ne smanjuju, broj novoobolelih raste, već nekoliko dana registruje se petocifreni broj zaraženih.

Krizni štab je juče zasedao, ali na sednici nisu donete nove mere, ali se insistira na poštovanju postojećih.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je nakon sednice da je broj građana pozitivnih na koronavirus sve veći, a epidemijska situacija izrazito teška i vanredna. Apelovao je na poštovanje postojećih mera, koje ostaju na snazi.

Zoran Gojković je naveo da je na sednici Kriznog štaba doneta odluka da je za primanje treće doze vakcine dovoljno da prođe tri meseca od primanja druge, kao i da se skraćuje vreme izolacije sa deset na sedam dana.

Gojković je rekao i da još nema potrebe za četvrtom dozom vakcine u Srbiji i objasnio da se sve odluke o vakcinaciji donose u skladu sa naučnim istraživanjima.

Doktor Branislav Tiodorović rekao je govoreći o kraju raspusta da ako uzmemo u obzir da ćemo najverovatnije imati, za razliku od prošle godine, grip, svakako bi bilo dobro da makar dve do tri naredne nedelje bude onlajn nastava ta koja će se primenjivati.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još