• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Na putokazu ka Pasjanu osvanuo grafit OVK

Na putokazu koji vodi u čisto srpsko selo Pasjane danas je osvanuo ispisan grafit koji slavi terorističku organizaciju UČK, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se navodi da do nove provokacije i pretnje srpskom narodu na Kosovu i Metohiji dolazi u istom danu kada Aljbin Kurti odbija poziv Kvinte i EU da omogući održavanje referenduma u pokrajini.

Izvesno je da svaki potez Kurtija koji je usmeren ka Srbima na prostoru Kosova i Metohije ima dalekosežne posledice i predstavlja očiglednu bezbednosnu pretnju i destabilizaciju prilika na terenu.

“U tom smislu i današnji grafit terotističke UČK kod najvećeg srpskog sela u Kosovskom Pomoravlju ne može se posmatrati kao izolovan incident, već kao nova pretnja srpskom narodu kome se svakodnevno na Kosovu i Metohiji gaze osnovna ljudska prava i koji je izložen kontinuiranom uznemiravanju i šikaniranju od strane institucija u Prištini” navodi se u saopštenju.

Da postoji promil dobre volje za građenje mirnog suživota i stabilnosti na KiM od strane institucija u Prištini, ovakvi i slični incidenti bili bi adekvatno sankcionisani, stoji u saopštenju.

“Umesto toga, oni se neodgovornim ponašanjem albanskih političara dodatno podstiču” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Comments

Pročitaj još