• Početna>
  • Vesti>

GI SDP povodom četiri godine od ubistva Olivera Ivanovića: Ostaju hladna nada i neverica

U nedelju, 16. januara, navršiće se četiri godine od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića.

Tim povodom, iz ove stranke je izdato saopštenje u kome se kaže da je ceo taj period, za porodicu, prijatelje i članstvo GI SDP bio mučan, iscrpljujuć i veoma težak.

“Taj period bio je ispunjen osećajem izneverenosti i očaja. Osim podizanja optužnice, nije se maklo sa početne tačke, šta više, Specijalno tužilaštvo je znalo da ode i korak nazad, kao da svesno razvlači proces i čini ga traljavim” stoji u saopštenju.

U tekstu se dalje kaže da nema ni jednog traga izvršiocima niti nalogodavcima.

“Potencijalni dokazi u vidu video snimaka se negde iza više brava kriju i ne obelodanjuju. Tužilaštvu iz Prištine ne pada na pamet da saradjuje sa istražnim organima Beograda. Nama ostaje hladna nada i neverica da će pravda progledati i da će vinovnike ovog zločina stići zaslužena kazna. Nekome nije bilo u interesu da na prostoru  Kosova i Metohije beskrupulozno i sa izraženim karakterom patriotizma i pripadnosti svom narodu, živi i politički deluje Oliver Ivanović” ističe se u saopštenju i dodaje da je ubistvo Ivanovića nenadoknadiv gubitak.

“Brutalno i hladnokrvno je prosuta krv velikog borca za srpski narod i  pravdu” kažu iz SDP-a.

Iz ove stranke najavljuju da će 16 januara u 10h paljenjem sveća i polaganjem cveća, biti obeležena godišnjica smrti njihovog lidera.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još