• Početna>
  • Vesti>

Opština Zvečan obezbedila traktor za čišćenje snega, donacija za JKSP “Zvečan”

Javno – komunalno – stambenom preduzeću “Zvečan” danas su uručeni ključevi novog traktora za čišćenje snega – donacija Privremenog organa opštine Zvečan. Ispred prostorija JKSP “Zvečan” u selu Doljane, ključeve je uručio predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević, koji je rekao da je u pitanju izuzetno vredna donacija za koju je sredstva obezbedila lokalna samouprava posredstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Traktor – 130 konjskih snaga, ima raonik površine 260cm i posipač za so kapaciteta 800 litara.

“Imamo sada i nešto lošije vremenske uslove i ova donacija dolazi u pravo vreme. Veliki broj seoskih mesta, veliki broj ulica i u samom naselju Zvečanu i okolini, treba stiči da se sve to očisti. Dosad smo imali jedan traktor koji je takođe obezbeđen sredstvima Kancelarije za KiM, tako da će ovaj mnogo olakšati rad JKSP “Zvečan” rekao je Todosijević.

Todosijević je naglasio da bez podrške Kancelarije za KiM, opština ne bi bila u mogućnosti da obezbedi ovakvu donaciju.

“Ja ovom prilikom moram da izrazim zahvalnost Kancelariji za KiM, direktoru Petru Petkoviću, bez čije pomoći mi ovo svakako ne bismo mogli da obezbedimo. Ovo nije prva pomoć Kancelarije, već samo vid svakodnevnog pomaganja koje se videlo i u 2021. godini, kada smo imali pet stambenih zgrada, nastavak izgradnje Sunčane doline, nastavak izgradnje Rajske banje, preko 60 paketa građevinskog materijala” naglasio je Todosijević.

Kako je istakao, to je od neprocenjive važnosti za ovdašnji srpski narod, jer pokazuje da država Srbija kontinuirano brine i vodi računa o potrebama ljudi koji žive na prostoru Kosova i Metohije.

Direktor JKSP “Zvečan” Nenad Radovanović rekao je ovom prilikom da će vozilo koje im je danas predato, značajno olakšati rad ovom preduzeću u zimskim mesecima, posebno kada je u pitanju raščišćavanje puteva prvog prioriteta.

“Moram da napomenem i to da pored ove donacije, pre pet meseci smo dobili i kamion – putar, kao i alat za kotlarnicu u Zvečanu i radionicu u Doljanima. Ukoliko se ovakva saradnja nastavi, uslovi rada će biti sve bolji, a rezultati će se na terenu biti i te kako vidljivi” istakao je Radovanović.

Radovanović je danas uručio Todosijeviću zahvalnicu za podršku koju daje ovom preduzeću i izuzetno angažovanje na polju uređenja ove opštine.

Izvor i foto: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još