• Početna>
  • Vesti>

Učenici mitrovičke OŠ “Branko Radičević” pesmom čestitali Božić

Badnji dan je danas. Učenici OŠ “Branko Radičević” u Kosovskoj Mitrovici, video čestitkom poslali su pozdrave za Božić roditeljima i sugrađanima.

Horu ove škole pridružili su se đaci od V do VIII razreda, ali i nekoliko učenika nižih razreda, kako bi svi zajedno na stepeništu svoje škole otpevali jednu od omiljenijih božićnih pesama.

“Noć prekrasna i noć tija,
nad pećinom zvezda sija,
u pećini mati spi,
nad Isusom anđel bdi…

Anđeli pevaju,
pastiri sviraju,
anđeli pevaju
mudraci javljaju:
Što narodi čekaše,
što proroci rekoše,
evo sad se u svet javi,
u svet javi i objavi –
Rodi nam se Hristos Spas
za spasenje sviju nas…”

Ideja je potekla od nastavnice muzičkog vaspitanja, Stefane Milovanović i nastavnika matematike Đorđa Spasojevića, koji su potom planove izneli nastavniku verske nastave Filipu Pavloviću, koji se rado priključio.

„Kako je bilo na bazi dobre volje, pomislili smo da pesmu otpevaju učenici iz hora i to oni koji žele, oko 20-30 i još 10-20 učenika nižih razreda, a učestvovalo je više od 100 učenika! Hor je spremala nastavnica muzičkog, a mlađe nastavnik verske nastave Filip Pavlović. Solo numere je pevala naša Marta Barović, učenica VIII razreda, a muzička pratnja je Filipa Mrđa“, kazao je nastavnik Đorđe Spasojević.

Bivšim i sadašnjim učenicima, sugrađanima i svima koji proslavljuju Božić prema julijanskom kalendaru, izvođenjem pesme “Anđeli pevaju”, učenici i kolektiv OŠ “Branko Radičević” čestitaju božićne praznike, poručili su iz ove škole.

Izvor: KoSSev

Comments

Pročitaj još