• Početna>
  • Vesti>

KP: Kontradiktornosti povodom slučaja “pokušaj ubistva” od 1. januara, slučaj prekvalifikovan

Foto: Kosovska policija

Kosovska policija saopštila je da je preduzela niz oprativnih i istražnih radnji u pravcu rasvetljenja slučaja “pokušaj ubistva” prijavljenog 01.01.2022. godine.

Nakon preduzimanja istražnih radnji na mestu događaja i upoređivanja materijalnih dokaza sa izjavom žalioca, istražitelji su primetili da postoje kontradikornosti između njegove izjave i činjenica sa lica mesta.

Žalilac je nakon suočavanja sa činjenicama, izmenio prvu izjavu dajući druge detalje iz početnih izjava, tako da je priznao da je govorio neistinu, i da se radi o sukobu između njega i njegovih prijatelja, zbog novčanih dugovanja, navodi se u saopštenju.

Povodom upoređivanja materijalnih dokaza i izjave žalioca u zajedničkom delovanju sa tužiocem Osnovnog tužilastva u Mitrovici , slučaj je prekvalifikovan sa krivičnog dela “ pokušaj ubistva “ u krivično delo “ Upotreba oružja ili opasnih sredstava “ po Članu 267 tačka 2 KZRK , dok je takođe otvoren slučaj za krivično delo “ Lažno prijavljivanje ili potkazivanje” po Članu 382 KZRK .

Istrazni inspektor će na nivou Regionalne direkcije Policije Mitrovica-Sever  na intenzivan način pratiti istrage slučaja kako bi se otkrile sve okolnosti koje su iznete u ovom slučaju, stoji u saopštenju.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još