• Početna>
  • Vesti>

Preminuo još 21 pacijent, koronavirusom zaraženo 1.907 osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno novih 1.907 slučajeva koronavirusa, a od posledica je preminuo 21 pacijent, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Srbije.

U istom periodu testirano je ukupno 10.888 osoba.

Trenutno su hospitalizovana 2.133 pacijenta, od kojih je 89 na respiratorima, dok smrtnost iznosi 0.98 odsto.

Od početka pandemije, na koronavirus je testirano 7.261.237 osoba od kojih je 1.302.856 bilo pozitivno, a od posledica virusa preminulo je 12.760 pacijenata.

Kraj decembra doneo je novo pogoršanje epidemioloških prilika u Srbiji – broj novoobolelih na dnevnom nivou je opet iznad 1.500.

Lekari su uoči novogodišnjih praznika apelovali na građane da se oprezno ponašaju, a da li su poslušani saveti stručnjaka – tek će se videti.

Doktor Zoran Radojičić kaže za RTS da moramo voditi računa o koronavirusu, nositi maske i držati distancu, ali da moramo i funkcionisati jer epidemija jako dugo traje, pa se ne može toliko izdržati u lokdaunu. 

Virusolog i mikrobiolog Milanko Šekler rekao je da se u Srbiji posle praznika može očekivati drastičan porast novozaraženih, pre svega, delta sojem koji je kod nas još uvek dominantniji od omikron varijante.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još