• Početna>
  • Vesti>

UNS: Članovi Društva novinara Kosova i Metohije Udruženja novinara Srbije prikupili 60.000 dinara za obnovu spaljene kuće novinara Žig infa iz Grocke Milana Jovanovića

Članovi Društva novinara Kosova i Metohije (DNKiM) Udruženja novinara Srbije (UNS) prikupili su 60.000 dinara za obnovu spaljene kuće novinara Žig infa iz Grocke Milana Jovanovića i na taj način se odazvali pozivu Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara koja je pokrenula akciju za prikupljanje 2,5 miliona dinara za obnovu njegove imovine.

Predsednik UNS-ovog ogranka na Kosovu i Metohiji Darko Dimitrijević za sajt UNS-a rekao je da je novinarska solidarnost važna za popravljanje medijske scene u Srbiji i put da se izborimo da mediji budu slobodni.

„Često je novinarima sa Kosova pružana pomoć i podrška iz mnogih gradova u Srbiji. Ovim gestom kolege sa KiM pokazuju da su spremni da podrže sve novinare koji se nađu u nevolji. Mi novinari moramo biti solidarni i na taj način pokazati građanima, ali i vlastima i institucijama koliko smo bitan segment demokratskog društva. U takvom društvu nijedna ružna reč, a kamoli pretnja ili uništenje imovine ne sme da se desi novinaru zato što radi svoj posao“, rekao je Dimitrijević.

On se zahvalio kolegama i redakcijama sa Kosova i Metohije koji su uplatili novac za pomoć Milanu Jovanoviću i najavio nastavak ove akcije.

Inače, umesto 2,5 miliona dinara, koliko je bilo predviđeno, za tri dana za obnovu spaljene kuće Milana Jovanovića, prema podacima kojima raspolaže UNS, prikupljeno je 2.875.000 dinara. Grad Beograd donirao je 1,5 miliona dinara, Multikom grupa milion dinara, Gradska opština Grocka 300.000 dinara, novinari sa Kosova i Metohije 60.000 dinara, a pristigle su i dve individualne donacije od deset i pet hiljada dinara.

I novinari Radija Kosovska Mitrovica su učestvovali u ovoj akciji.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još