• Početna>
  • Vesti>

Stojaković: Zlatibor je najpopularniji među novogodišnjim aranžmanima

Tradicionalno na kraju kalendarske godine osim sumiranja postignutih rezultata u različitim oblastima društvenog života, organizovanja novogodišnjih prijema, humanitarnih akcija, pomaganja i darivanja najmlađih, razmišljamo i o dočeku nove godine. Ona se poslednjih godina došekuje na malo drugačiji način, uglavnom zbog epidemiološke situacije u zemlji ali i u svetu.

“Kolektivne proslave su postale popularnije ali i putovanja, rekao nam je vlasnik turističke agencije “Holidej plus” u Kosovskoj Mitrovici Nenad Stojaković.

“Interesovanje za novogodišnje turističke aranžmane je daleko manje nego ranijih godina, ali u poređenju sa prošlom situacija je nešto bolja”, rekao je Stojaković koji se trenutno, kao vodič jedne grupe turista iz Kosovske Mitrovice nalazi na Ohridu i tamo će provesti novogodišnje praznike.

Upitan koji su aranžmani bili najpopularniji u vreme praznika odgovorio je da su to uglavnom zimski turistički centri u Srbiji i regionu , ali nije izostalo interesovanje ni za najlepše banje i jezera Srbije. Manji broj se odlučio da Novu godinu provede i na Crnogorskom primorju.

“Ubedljivo prednjači, planinska lepotica Zlatibor. Tu smo prodali najviše novogodišnjih aranžmana, pa zatim Kopaonik, Ohrid, Jahorina, Vrnjačka banja…”, kaže Stojaković.

Dodao je da su cene u ovom periodu više, ali mgućnost plaćanja preko sindikalnih organizacija i na odloženo putem čekova i kartica, koje omogućavaju, povećava interesovanje turista.

Navika mnogih naši sugrađana su putovanja van Kosovske Mitrovice, ali velika većina će za vreme praznika ostati kod kuće u krugu svoje porodice. Milenu Jovanović smo zatekli u prodavnici dečijih igračaka. Kaže da je to mesto koje najčešće posećuje sa svojom decom, pred Novu godinu.

“Volim da obradujem decu, to je njihova sreća i vreme kada smo zajedno i radujemo se poklonima. Cene su mnogo više nego prošle godine , zato biram ono što je praktično, u skladu sa njihovim uzrastom. Imam dečake od četiri i dve godine. Napravićemo neko iznenađenje, iako su u vrtiću već dobili poklon od deda Mraza”, kaže Milena.

Građani Kosovske Mitrovice i ove godine zbog mera i policijskog časa koji je na snazi, bez organizovanog dočeka Novu godinu provesti u krugu svojih porodica. Mnogi se pripremaju da otputuju u druge gradove Srbije, ili ukoliko za to imaju novca priuštiće sebi neki od atraktivnih novogodišnjih aranžmana.

Izvor i foto: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još